Recept 4 st glutenfria scones: 1 dl mandelmjöl 1 dl bovetemjöl 1/2 dl hela linfrön 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 krm 2 1/2 dl valfri mjölk 2 msk smält kokosolja ( alpha plus) Solroskärnor till topping eller pumpafrön (bra för håret) Att göra: Sätt ugnen på 175g Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda ner mjöl och den smälta kokosoljan. Låt smeten vila några minuter. Forma smeten till 4 bullar, det går lättare med fuktiga händer. Toppa med kärnorna och grädda på bakplåtsklädd plåt i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Recept rödbetssmoothie:

Du behöver

1 dl valfri naturell Yoghurt

1/2 dl frysta Blåbär

1/2 dl frusta Hallon

2dl Äppeljuice färskpressad ej från koncentrat 

2 msk Ekologiskt Rödbetspulver – läs mer om Alpha Plus rödbetspulver HÄR

Mixa med en stavmixer