Tårtbotten:

Du behöver:
3 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
1/2 krm salt
2 dl grädde
2 st ägg
1 msk honung eller stevia
1 tsk rivet skal från citron

Att göra:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda torra ingredienser i en bunke
Rör ner grädden
Vispa äggen luftigt och rör ner i smeten
Smaksätt smeten med valt sötningsmedel

smörj en form med smör och använd kokos som strö.
grädde i mitten av ugnen i c 30 min.

Låt svalna helt innan du har fyllning och grädde på.

glutenfri tårta Foto: Elin Drake

Citronkräm:

Till ca 2,5 dl
0.75 dl färsk pressad citronsaft

4 st äggulor

1 dl grädde
1 dl sötning, jag tog honung men du kan ta stevia t.ex.
100 g  smör

Gör så här:
Häll alla ingredienser utom smör i en kastrull. Sjud krämen medan du hela tiden vispar med en handvisp.

Sjud den tills den tjocknat, den får inte koka. Därefter tag av kastrullen från platta och rör ner smöret, låt det smälta helt i krämen.  
Låt citronkrämen svalna helt innan användning, förvaras i kylskåp i burk med lock i upp till en månad.

Tårtan: 
Vispa ekologisk grädde, bred citronkrämen på mandelkakan, klicka och fördela försiktigt den luftigt vispade grädden sen toppa med många färska jordgubbar. Serveras
Alternativ, du kan byta ut smör mot kokosolja och grädde mot havre- eller soyagrädde för ett mjölkfritt alternativ.