Nästa helg händer det, du ska på den stora festen, den viktiga middagen, fotograferas med jobbet eller något annat som gör att du mycket gärna vill se strålande fräsch ut.  Vad göra om du idag har glåmig nyans, trötthetslinjer eller torrhetsrynkor, oren trött hy i allmänhet? Går det att göra något på bara en vecka?

Testa följande knep:

1.

Börja med, efter rengöring varje kväll, pressa ut lite citronsaft i ett halvt glas vatten, doppa en bommulstuss och stryk citronvattnet över ansiktet som en tonic. Citronen gör att dina porer dras ihop och blir mindre synliga, samt gör din hy mjukare och smidigare. Det gör inget att det svider lite, bara det inte känns obehagligt. Citronen torkar inte ut, tvärtom än vad man kanske kunde tro. Mer om denna metod har jag skrivit om tidigare.

2.

Rör på dig på ett eller annat sätt, vid flera tillfällen under veckan fram till eventet. Rör på dig så pass att du blir riktigt varm. Det får igång blodtillförseln och hjälper hyn att se friskare och fräschare ut. En rask promenad går utmärkt om du inte redan tränar regelbundet.

3.

Sov. Det är inte för intet det kallats “skönhetssömn” i århundraden. Trötthetsrynkor slätas ut i ett utvilat ansikte. Om du inte får minst 7 timmars sammanhållande sömn, kanske p.g.a. små barn hemma, så se till att rigga för en powernap den dagen det gäller. Någon kanske kan ge dig en halvtimmes vila genom att sitta barnvakt t.ex?

4.

Stress orsakar inte sällan spända muskler, vilket hindrar blodflödet (se under punkt 2). Axlar, nacke och skuldror är ofta ansatta områden. Ta fram en stretchvideo på YouTube t.ex., där du söker på yoga/strechprogram för nacke och skuldror. Det behöver bara ta 20 min, och du kommer märka skillnad.

5.

Något dygn innan eventet, gör ditt hemmaspa – ett varmt bad på 20-30 min med avslappnande lavendelolja, och – viktigt – en ansiktsmask på väl rengjort ansikte! En mask anpassad efter just din hys behov. Lermask, rengörande och/eller scrubeffekt, lugnande etc. Efter det en fuktighetsmask vid sänggåendet, som du låter verka under natten.

6.

Bonustips, skippa alkohol helt under veckan och dra ner på koffein. Ingen skräpmat och mycket frukt och grönt. Använd solskydd. Alla dom sakerna är av stor betydelse för din hy. ❤️

Banan & Chokladbröd på mandelmjöl utan vanligt socker.

Till en limpa
Blöta ingredienser:
 • 2 stora väl mogna bananer
 • 1 dl valfritt nötsmör
 • 3 ägg
 • 2 tsk kokosolja (kallpressad)
Torra ingredienser:
 • 2 dl mandelmjöl
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk fiberhusk
 • 2-3 msk valfri sötning, jag använde kokossocker men det går lika bra med björksocker eller sötströ t.ex.
Att göra:
 • Sätt ugnen på 175 grader, smöra och ”bröa” en ugnsform, jag bröar med riven kokos för att undvika gluten.
 • Mixa alla blöta ingredienser med en handmixer. Blanda torra ingredienser för sig väl. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smet.
 • Häll smeten i formen, toppa med rostade mandelspån, och grädda i 40 min. Gör stickprovet för att se att kakan är färdiggräddad. Serveras gärna ljummen med smör.

Ett energirikt mellanmål innan träning, eller att ta med på utflykt! ?

Fler intressanta artiklar

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Utvalda produkter

[product_category per_page="6" orderby="menu_order" columns="3" order="ASC"]