Träning - lev ett liv utan gluten och må bra
Glutenfri kost - må bra!
Näring för Livskraft - en sida av Alpha Plus
Extra tillskott för en hälsosam mage

En kunskapssida av alpha plus

Alpha Plus arbetar med glutenexpertis för att sprida kunskapen om glutenrelaterat syndrom – celiaki och känslighet.

 

Alpha Plus har med sidan Glutenspecialisten skapat en plats där du kan ta del av den senaste kunskapen om glutenrelaterad problematik. Här hittar du information om hur du kan utesluta gluten på egen hand. Vi har också samlat resurser för dig som vill jobba med en certifierad glutenterapeut för att läka symtom och utesluta gluten ur din kost. Att bli glutenfri har förändrat mångas liv – vad kan det göra för dig?

För dig som är kliniker erbjuder vi en kunskapsbank med forskningsbaserad information om celiaki och non-celiac gluten sensitivity (NCGS) Du som vill utbilda dig för att hjälpa andra att bli glutenfria kommer att hitta resurserna här, när Alpha Plus planerar sådana utbildningar.

OM ALPHA PLUS

Alpha Plus AB utvecklar och distribuerar högkvalitativa kosttillskott via terapeuter, hälsofackhandel och e-handel.

Tillsammans med våra framstående samarbetsparters förser vi terapeuter och den svenska hälsofackhandeln med produkter av premiumkvalitet.

Forskning och utveckling av nya produkter är en integrerad del av vår verksamhet.

Vi arbetar även för att sprida kunskap som inspirerar till en friskare livsstil och bättre hälsa.

Läs mer på vår hemsida >>

 

FUNKTIONSMEDICIN

När vi väljer produkter och kunskap för att optimera hälsa och förebygga sjukdomar utgår vi bland annat från funktionsmedicinska principer.

Begreppet Funktionsmedicin grundades 1990 av dr Jeffrey S. Bland, USA: år 1991 startade dr Bland tillsammans med dr David Jones Functional Medicine Institute, som nu har växt ut till ett globalt synsätt och en rörelse där mer än 100 000 läkare och terapeuter fått utbildning i dess läkande principer. Samma år, 1991, tog vi dr Bland och Funktionsmedicinen till Sverige och introducerade dess principer och synsätt till den skandinaviska publiken.

Funktionsmedicinen ser kroppen som en helhet, ett system sammansatt av flera kroppsfunktioner och system som hela tiden är kopplade till varandra och som påverkas av vår kost, vår fysiska aktivitet, vår näringsstatus, vårt stresstillstånd, våra relationer, våra tankar och till viss del vår genetik.

Funktionsmedicin är en individ- och systemorienterad medicinmodell som stärker patienter och professionella att i samarbete och med gemensamt engagemang uppnå högsta möjliga hälsa genom att adressera underliggande orsaker till sjukdom.

Funktionsmedicin är en vetenskapsbaserad disciplin för att utvärdera, behandla och förebygga sjukdom samt befrämja hälsa genom att integrera och fokusera på den unika biokemiska aspekten av varje person.

andra resurser

Podcasts, böcker och videos med mer information.

Vill du veta mer om gluten eller andra problem kopplat till vete? Det finns en stor internationell expertis som är en källa till mycket bra information på området. 

Tom O´Bryan – stor förespråkare för glutenrelaterade problem. I sin bok “The autoimmune fix” diskuterar han grundorsaker till autoimmunitet, där många menar att gluten kan vara en av många orsaker. Dr. O´Bryan har varit med i flera podcasts, gör en sökning i din poscastapp.  Länk till Dr O´Bryans hemsida.

Alessio Fasano – en av de mest framstående forskarna på området och författare till boken “Gluten Freedom”. På YouTube finns flera filmer med Dr. Fasano där han förklarar mer om glutenrelaterat syndrom. 

Jonas Ludvigsson – också en av de mest framstående forskarna på området. Dr. Ludvigsson har skrivit en bok “Doktorns guide till gluten” och har deltagit i bland annat podcasten Tyngre träningssnack.

David Perlmutter – amerikansk läkare som ofta diskuterar gluten och hjärnhälsa. På sin hemsida har han information och han har även en egen podcast. Har skrivit bland annat böckerna “Grain brain” och “The brain maker”. 

William Davis – förespråkare för att äta naturligt glutenfritt, mer information på hans hemsida. Författare till bland andra boken “Wheat Belly”.